Načini plaćanja

Dobro došli u web trgovinu Očne optike Luna!

Slobodno razgledajte, upoznajte se s proizvodima, potražite što vam treba… Ukoliko odlučite kupiti koji proizvod, najvažnije je znati da kupovinu u našoj trgovini obavljate na siguran način, bez ikakvog rizika za vas i bez mogućnosti zlouporabe vaših podataka. Ako bilo gdje zapnete, tu smo. Slobodno nas kontaktirajte na naš mail [email protected] na koji ažurno odgovaramo.

Naši podaci:

Naziv: Očna optika Luna d.o.o.

Adresa: J. Slavenskog 1, 10110 Zagreb

E-Mail: [email protected]

OIB: 01703143622

IBAN: HR6223600001102058546

Telefon: 01 3882 376

MBS: 080680647

Optika Luna pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja te ovih Uvjeta kao i ostalih usluga i podstranica, koje su sastavni dio Webshopa Optike Luna, u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Optika Luna pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Webshopa Optike Luna u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Uvjeta korištenja.

Korištenje usluga Webshopa Optike Luna odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Webshopa od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Optika Luna ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

NAČINI PLAĆANJA I SIGURNOST PLAĆANJA

Navedeni uvjeti plaćanja odnose se na plaćanje za online narudžbe, ono se razlikuje od uvjeta plaćanja u našim poslovnicama.

Plaćanje je moguće internet bankarstvom ili općom uplatnicom te kreditnim i debitnim karticama; jednokratno ili na rate.

Plaćati možete kreditnim i debitnim karticama:

PBZ banke:

  • – Visa Premium, Visa Inspire i Maestro idu jednokratno i na 2-12 rata
  • – MasterCard karticom jednokratno, uz ograničenje prema limitu vaše kartice.

Erste Card Cluba:

  • – Diners, MasterCard, VISA, Maestro jednokratno te
  • – Diners karticom na 2-6 rata

Zagrebačke banke:

  • – jednokratno i obročno plaćanje od 2-12 rata karticama MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum, Visa Business i Visa Avenue Mall. S tim da minimalni iznos za obročno plaćanje iznosi 66,36 EUR/500 kn, a maksimalni 7963,37 EUR/60 000 kn.

Jako je važno da unesete točne podatke s kartice točno kako su na kartici upisani – ime i prezime te adresu koji također trebaju biti istovjetni onima na računu koji kupac prima od kartičara.

Visa Premium kartica

Od 31.12.2019. godine više nije aktivna American Express kartica izdana u Hrvatskoj, a zamijenjena je sa Visa Premium karticom. Malo su se promijenile sigurnosne postavke te je Visa još sigurnija u smislu sprečavanja zlouptrebe kartice. Prilikom plaćanja Visa Premium karticom na našem web shopu mogla bi vam se javiti obavijest da narudžbu možete platiti tek kada prijavite svoju Visa Premium karticu preko aplikacije Myway te na taj način imate mogućnost završiti narudžbu unosom koda s mTokena, unutar MyWay aplikacije, jednostavno preko vašeg mobitela.  Aplikacija se skine besplatno preko Trgovine Play (Google Play ili App Store) i brzo se postavi. Na ovaj ste način dodatno zaštićeni od zloupotrebe vaše kartice na bilo koji način. Takav princip potvrde koristi se kod većine kartica koje se danas koriste, osobitno kod kreditnih.

U postupku autorizacije kartice koristimo najsuvremeniju Wspay tehnologiju – online autorizacija kartica, koja omogućuje zaštitu najviše razine za prijenos podataka o kreditnoj kartici pri čemu nam vaši podaci nisu dostupni te ne postoji mogućnost zlouporabe. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Naglašavamo da kod kartičog plaćanja postoji visoka razina sigurne online kupnje koju nam omogućuje sustav naplate Wspay.

Zaštita kupaca

3D Secure zaštita za sve kupce

– WSpay™ sustav koristi najviše standarde zaštite i privatnosti podataka
– Svi trgovci koji koriste WSpay™ su uključeni u 3D secure zaštitu, čime se jamči korisnicima shopa da je kupnja sigurna
– Brojevi kreditnih kartica kupaca se ne čuvaju na sustavu, a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka

Certifikacija po PCI DSS standardima

– WSpay™ sustav radi kontinuirano na povećanju sigurnosti i potvrđivanju toga. Od ove godine će biti potvrđeno da posluje po najvišim standardima koji kartičar propisuje.
– PCI Data Security Standard (PCI DSS) je norma koja definira sigurnosne mjere za obradu, spremanje i prenošenja (komunikaciju) kartičnih podataka.

Kod plaćanja putem Wspay-a na web stranicama koje nude ovu uslugu, kada kupac odabere robu i/ili usluge, i odluči platiti kreditnom karticom, web dućan preusmjerava kupca na stranice Wspay-a gdje kupac upisuje svoje adresne podatke i broj kreditne kartice. Podaci se provjeravaju i ako je sve u redu, navedeni iznos se rezervira na računu kupca, a kupcu se prikazuje na zaslonu monitora, odnosno šalje na upisanu e-mail adresu, potvrda o autoriziranoj transakciji. Cijeli postupak slanja broja kreditne kartice i razmjene podataka između kupca, Wspay-a i banke, odnosno kartičara, siguran je i zaštićen.

Kupac šalje broj kreditne kartice SSL zaštićenom vezom Wspay-u, a podaci između Wspay-a i banaka i kartičara odvijaju se direktnim linkovima koji nisu spojeni na Internet.
Očna optika Luna d.o.o. nema potrebu znati kupčev broj kreditne kartice niti ga spremati kod sebe. Očna optika Luna d.o.o. samo dobiva potvrdu o odobrenoj transakciji te je u mogućnosti naplatiti transakciju samo do odobrenog iznosa, a moguće je naplatiti i manji iznos ako nije moguće isporučiti sve naručeno, no nije moguće naplatiti veći iznos od odobrenog čime je otklonjena mogućnost zlouporabe od strane Očne optike Luna d.o.o.

Možete plaćati i općom uplatnicom ili internet bankarstvom. Plaćanje općom uplatnicom moguće je na šalterima Fine, Hrvatske Pošte. U tom slučaju, molimo da uplatu izvršite prema podacima koji su naznačeni na narudžbi te po vidljivoj uplati mi šaljemo naručene proizvode. U svakom slučaju prije uplate nas možete kontaktirati i provjeriti stanje zalihe. Ako uplatite iznos, a mi proizvod nemamo na zalihi, uplaćeni iznos vraćamo. Nakon zaprimljene narudžbe, a ako je odabrano plaćanje na navedeni način, kontaktirat ćemo vas kako bismo utvrdili da ste razumijeli uvjete kupnje i način plaćanja (popunjavanje opće uplatnice) te dostavu.

Naši podaci za plaćanje općom uplatnicom ili Internet bankarstvom:

Primatelj:
Očna optika Luna, J. Slavenskog 1, 10 110 Zagreb.
ŽIRO RAČUN (IBAN) u Zagrebačkoj banci: HR 6223600001102058546
Opis plaćanja: upišite broj narudžbe ili šifru proizvoda
Model nije potrebno unositi, a pod Poziv na broj možete upisati datum narudžbe bez točki.
Za uplate iz inozemstva koristite:
BIC: ZABA HR 2X

Ako bilo gdje zapnete kontaktirajte nas na [email protected] ili na +385 1 3882 376.

Djelatnici Očne optike Luna d.o.o. provjerit će raspoloživost naručenih proizvoda i javiti vam se u slučaju nemogućnosti isporuke. U slučaju da imamo sve naručene proizvode, potvrdu vaše narudžbe poslat ćemo vam na e-mail ili javiti telefonski.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: [email protected] ili na telefonski broj +385 1 3882 376 kako bi naša služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena. Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas nazovite na navedeni broj i pomoći ćemo vam ispuniti košaricu.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Čuvanje privatnosti osobnih podataka
Optika Luna se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih korisnika koji su obavili kupnju u online dućanu www.optika-luna.hr, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Detaljnije o zaštiti podataka pročitajte u dijelu Zaštita osobnih podataka.

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja biti će izvršena u Eurima. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene vaše valute u Euro prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.

Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj web stranici.

CIJENE

Očna optika Luna d.o.o. zadržava pravo promjene cijena bez prethodne najave i neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Cijene vrijede za važeću narudžbu kakve jesu u vrijeme dostavljanja narudžbe. U pregledima proizvoda su cijene koje uključuju PDV i vrijede isključivo za online kupnju. Cijene su izražene u eurima i hrvatskim kunama.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća, molimo obratite nam se na [email protected]